Unisense Sdn Bhd

 

alt

Plasenta, dikenali untuk fungsi anti penuaan, penjanaan semula tisu dan mempermuda kini boleh didapati dalam kapsul gel supaya bersih dan mudah digunakan. Kapsul gel diperbuat daripada sumber asli (bukan sintetik) untuk memastikan kualiti plasenta terpelihara dan selamat digunakan pada kulit anda. Plasenta mengandungi lebih daripada 30 jenis asid amino, peptida dan vitamin, mineral dan beratus-ratus enzim yang memanfaatkan tisu dengan membekalkan fungsi pemulihan dan penyembuhan kulit. Sitokin dalam plasenta berfungsi sebagai anti radang yang merangsangkan peredaran darah, dan juga mempercepatkan pemulihan luka dan pembentukan cell yang baru.


Co Q10 Anti Penuaan
Konsentrasi Plasenta dengan C0 Q10 + Vit E dirumus khas untuk kualiti anti penuaannya. Co Q10 terkenal antara antioxida yang paling bagus terutama dalam fungsi mengekalkan pemudaan kulit. CoQ10 mengimbangi kesan daripada "Free Radical" yang mengakibatkan proses penuaan kulit.
• Merangsangkan proses pemulihan kulit & menggalakkan pembentukan cell yang baru.
• Mengimbangi kulit daripada kesan "Free Radical"
• Meningkatkan tahap keanjalan kulit


Collagen Anti Penuaan & Pemudaan
Placenta Oil fortified with collagen derived from fish source and vit E is the ultimate formula for skin repair.
Plasenta yang diperkaya dengan kolagen daripada sumber ikan dan vitamin E merupakan rumusan unggul untuk pemulihan kulit. Kolagen memulihkan elastin kulit dengan mengurang serta menyingkirkan kedutan. Gunakan setiap hari untuk melembap dan melembutkan kulit.
• Mengurangkan penampilan kedut
• Melegakan kulit kering dan menghilangkan ton kulit yang tidak sekata
• Melembapkan kulit kering & kusam supaya ia nampak berseri


Aloe Vera Penyembuhan & Pelembapan
Plasenta yang diperkaya dengan Aloe Vera & vitamin E memberikan banyak manfaat kepada kulit. Aloe Vera telah lama diketahui dengan fungsinya yang meningkatkan tahap kecantikan kulit. Sifat penyembuhan, pelegaan dan anti radangnya mempermuda kulit anda, menjadikannya lebih licin. Aloe Vera juga mengandungi sumber yang kaya dengan asid amino, Vit A, C, E, niasin dan Vit B2 sebagai ejen penyembuhan dan anti radang kulit. Aloe Vera sentiasa menjaminkan kelicinan kulit seharian.
• Menegangkan tisu yang membawa kesan kelicinan kulit
• Mengurangkan "Erythema" (kulit yang tercedera)
• Mengurangkan jeragat yang disebatkan UV rays

alt